Stampen tecknar avtal med United Robots

Skärmavbild 2017-11-10 kl. 07.46.57.png

Den västsvenska mediekoncernen Stampen Lokala Medier, med bland annat Göteborgs-Posten, Hallands-Posten och Bohusläningen, har tecknat avtal med United Robots om automatiskt genererade sporttexter. Det är United Robots textrobot Rosalinda som automatiskt kommer att förse Stampens tidningar och sajter med förhandstexter och referat om fotboll, hockey, innebandy, handboll, basket och bandy.

”GP-sporten kommer att göra en stor satsning på den lokala fotbollen från säsongen 2018, med bland annat livesändningar av matcher varje vecka. Vi kommer också att bygga en fullmatad fotbollssajt med resultat, tabeller, kommande matcher och skytteliga från varje dam- och herrserie”, berättar GP-sportens chef Ulf Niklasson och fortsätter: ”I detta sammanhang känns det naturligt att inleda ett samarbete med United Robots och deras material i form av förhandstexter och snabba matchreferat.”

United Robots förser Stampen med förhandstexter och matchreferat från samtliga  matcher i alla serier i seriesystemen. Med funktionen Alerts! uppmärksammas redaktionen kontinuerligt och i realtid på extra nyhetsvärdiga sporthändelser.

Tjänsten bidrar till en kraftigt ökad volym av lokala texter om sport och en dramatiskt mycket  snabbare produktion än manuellt. Den öppnar för personalisering och för helt nya satsningar online, som till exempel helt nya heltäckande fotbolls- eller hockeysajter och superlokala pushmeddelanden.

”GP-sporten tänker helt rätt. De har verkligen sett vilka möjligheter som öppnar sig med automatiserad produktion av redaktionellt material”, säger United Robots VD Sören Karlsson. ”Det är ju helt enkelt inte möjligt att erbjuda förhandstexter och matchreferat från alla fotbollsmatcher som spelas i ett så stort område som GP:s, om man inte automatiserar produktionen. ”

United Robots automatiska texter om sport finns nu på de flesta lokala mediesajter (och även i en del papperstidningar) i Sverige. MittMedia, Gota Media, Mediehuset UNT och Östgöta Media, Norran i Skellefteå, småländska Hallpressen, finska HSS Media och nu Stampen Lokala Medier prenumererar på tjänsten. Rosalinda skriver ett antal olika texter om varenda match som spelas i Sverige, och hittills i år har våra kunder publicerat ungefär 100 000 automatiska texter om sport.

Under hösten har MittMedia börjat publicera automatiska fastighetstexter från på sina sajter. United Robots fastighetsrobot skriver en specifik text per varje fastighetsförsäljning som rapporteras in till Lantmäteriet. Fler lokala mediehus ansluter till tjänsten i vinter.